Calitatea aerului interior

Dovezile ştiinţifice au arǎtat cǎ aerul din interiorul locurilor unde trǎim şi muncim poate fi mai poluat decât aerul din exterior.Acest lucru reprezintǎ un risc serios pentru sǎnǎtatea ocupanţilor acestor locuri.Calitatea scǎzutǎ a aerului interior poate conduce la ochi inflamaţi , dureri de gât , de nas şi de cap , sensibilitate crescutǎ la viruşi şi simptome asemanatoare astmului. Acesta este un motiv de îngrijorare , luând în considerare cǎ oamenii petrec 90% din timpul lor în interior, în casǎ.

Mucegaiurile sunt extrem de rǎspândite în interior şi cresc oriunde existǎ combinaţia corectǎ, potrivitǎ, de umiditate, cǎldurǎ şi material organic( lemn) pentru a servi ca sursǎ de hranǎ. 

Cheia pentru a controla dezvoltarea mucegaiului este aceea de a controla umiditatea

Compozitia unicǎ neutrǎ, inertǎ a RASTRA permite un control mai bun asupra calitǎţii aerului din interior.Deoarece RASTRA nu reţine sau nu absoarbe apa , ca blocul de beton sau ca lemnul, RASTRA nu permite, nu promoveazǎ mucegaiul şi mana.

Compoziţia poroasǎ a RASTRA permite un schimb lent de aer, care, la rândul sǎu, permite clǎdirii sǎ "respire". Schimbul este suficient de lent aşa încât sǎ nu permitǎ cǎldurii sau frigului sǎ iasǎ, sǎ scape, ci sǎ ajute la menţinerea unei bune calitǎţi a aerului, prevenind "sindromul clǎdirii bolnave". Acest schimb lent de aer previne, de asemenea, formarea condensului care conduce la dezvoltarea, creşterea mucegaiului.În schimbul de teste de aer, o casǎ RASTRA construitǎ testatǎ la 0.0379 schimb de aer per orǎ, sau o datǎ la fiecare 26 ore. Deoarece atât de mult aer nefilltrat se scurge, se infiltreazǎ într-o casǎ cu schelet de lemn, aerul interior al unei case noi tipice din lemn se schimbǎ complet .de 5 ori pe orǎ, sau o datǎ la fiecare 2 ore. Acest lucru înseamnǎ cǎ aerul interior într-o clǎdire RASTRA este practic lipsit de praf în aer, de polen şi alţi alergeni.

Unitǎţile de aer conditionat dezumificǎ mai eficient mediile de interior într-o clǎdire cu un nivel scǎzut al infiltrǎrii de aer.Izolaţia RASTRA cu nucleu solid este fǎrǎ goluri, comprimǎri sau ocolitoare termice, şunte termice, adesea asociate cu , creştere de mucegai în construcţia cu schelet de lemn.

Print this page Printeaza aceasta pagina