Ce este RASTRA?

RASTRA este Compozitul original din Forme de Beton Izolat (FBI),un sistem izolator introdus pentru prima dată în 1972 în Austria. De atunci, au fost puse în funcţiune peste 9 milioane de unităţi în toată Europa, Orientul Mijlociu, Orientul Îndepărtat ,Africa de Nord , America de Nord şi de Sud, în toate tipurile de climă , din Alpii Austriei până -n deşertul Arabiei Saudite, şi în climatul umed din Asia de Sud-Est. RASTRA este recunoscut azi nu numai ca produsul original ci şi ca ca cel mai bun produs al oricărei categorii de produse din forme de beton izolat(FBI).

Rastra

Aprobat de către Consiliul Codului International (ICC) în baza Raportului Legacy ER-4203, ER- 9955, şi EOTA, clasificat de către UL sub codul de design U915, RASTRA este una dintre cele mai testate Forme de Compozit Izolat care se gasesc pe piaţă. Deşi există si replici, plagiate de compozit FBI, aceste produse nu au trecut de teste riguroase, nu deţin aprobări şi le lipsesc decenii de experienţă în proces şi aplicaţie.

RASTRA este o Forma de Beton Izolat(FBI) la faţa locului , care este structural rezistentă •eficientă din punct de vedere al energiei • amortizează sunetul, oferă izolaţie fonică •neinflamabilă • rezistentă la vânt puternic, mucegai şi dăunatori • şi fabricată din 85% materiale reciclate.

RASTRA este recunoscută a fi soluţia fundamentală, finală pentru o construcţie economică şi ecologică. Acest sistem la faţa locului este fabricat dintr-un material compozit uşor numit THASTYRON, produs din 85% polistiren reciclat expandat( Styrofoam) şi din 15% ciment, liant. Panourile RASTRA sunt rezistente datorită unei combinaţii de caracteristici proiectate pentru a maximiza atât forfecarea cât şi rezistenţa la compresiune.

Panoul real, în sine, nu este structural. Rezistenţa peretelui apare, e creată când sunt adăugate în interiorului peretelui armătura de oţel şi betonul Aceste canale, sanţuri interioare formează un grilaj sau un schelet cu diametrul coloanelor de 150mm (6”), creat, proiectat pentru a maximiza rezistenţa, si , în afară de aceasta, mai foloseşte o cantitate minimă de beton. Prin utilizarea diferitelor calităţi de beton şi /sau cantităţilor variate de armatură, de consolidare a betonului, pe direcţii orizontale, verticale sau chiar diagonale, capacitatea de încărcare , portantă poate fi adaptată pentru a satisface aproape orice cerinţă de construcţie, inclusiv aplicaţii cum ar fi clădiri cu mai multe etaje şi clădiri în zone seismice.

Panoul Standard - folosit pentru pereţi- are caneluri, şanţuri semicirculare pe ambele laturi de lungime interconectate printr-o serie de canale conice transversale. Un panou standard are o lungime de până la 3m (10’) , o înălţime de 375mm (15”) sau 750mm (30”) şi o grosime a peretelui de 220mm (8.5”), 250mm (10”), 300mm (12”) si 360mm (14”). Un panou singular, simplu de 250mm x 375mm x 3000mm (10” x 15”x120”) are o greutate de 72kg (158 lbs) uscat, fiind totuşi destul de uşor pentru a fi mânuit fără o macara. Panoul de 220mm (8.5”) este destinat pentru utilizare numai în aplicaţii , în construcţii interioare care suportă greutăţi mici.

Rastra

Panoul de margine ~ folosit pentru capete , margini de perete,praguri, colţuri, unghiuri, nişe de ferestre şi chiar pentru tavane, -are jumătate din lăţimea unui panou standard şi nu are deschideri transversale. Pentru colţuri, unghiuri ,decupajele sunt fabricate pentru a crea canale, pentru ca betonul să conecteze , să cupleze doua ziduri adiacente.

Print this page Printeaza aceasta pagina