Protecţia Împotriva Incendiilor

Unul dintre cele mai devastatoare dezastre pe care oricine le poate experimenta este incendiul.O scânteie micǎ se poate transforma într-un incendiu la scarǎ largǎ în doar câteva minute. Din pǎcate , construcţia cu schelet de lemn asigurǎ, face ca focul sǎ foloseascǎ mult combustibil Îndepǎrtaţi combustibilul şi astfel potenţialul de incendiu este redus la minimum. Atunci când un laborator de testare independent a expus un perete RASTRA netencuit la flǎcǎri de 1000ºC (2000ºF) timp de 5 ore, partea opusǎ a panoului creşte în temperaturǎ doar cu 4ºC (7º F), fǎrǎ nicio aprindere, şi fǎrǎ dezvoltare, evoluţii de toxine aeropurtate sau de fum.

RASTRA foloseşte un amestec de ciment şi polistiren reciclat, care este folosit ca distanţier, ca barǎ de distanţare în betonul celular uşor.În timp ce materialele plastice sunt uneori privite ca un pericol pentru sǎnǎtate, atunci când sunt arse, nu acesta este cazul cu polisitrenul, nu acest lucru se întâmplǎ cu polistirenul..De fapt, polistirenul este în întregime fǎrǎ clor flor carbon(CFC). Stirenul este o moleculǎ hexaciclicǎ care este compusǎ din carbon şi hidrogen.

Rastra

În cazul unui incendiu, hidrogenul oxideazǎ în vapori de apǎ. Carbonul este eliberat şi ar fi prezentǎ o cantitate minimǎ de dioxid de carbon. Într-un incendiu, niciun fel de pericol pentru sǎnǎtate nu este cauzat de prezenţa polistirenului. De fapt, fumul creat prin arderea lemnului este mult mai toxic.

Print this page Printeaza aceasta pagina