Liniştea

RASTRA serveşte drept excelentǎ barierǎ de sunet. Masa crescutǎ şi densitatea de 25 – 38cm (10” – 14”) a grosimii pereţilor ţin zgomotul afarǎ , nelǎsându-l sǎ penetreze peretele exterior.Comparativ cu pereţii unei case tipice cu, cadru de lemn, 75 - 85% mai puţin sunet trece printr-un perete RASTRA.

Atunci când proprietarii ai 74 case noi din FBI şi 73 ai noilor case cu, cadru de lemn au fost întrebaţi ce caracteristicǎ le-a plǎcut, peste 60% dintre proprietarii noilor case din FBI au menţionat liniştea casei lor, faţǎ de doar 2% dintre proprietarii caselor cu, cadru de lemn.

Pereţii interiori construiţi cu RASTRA reduc mişcarea sunetului purtat de air dintr-o camerǎ în alta. Intimitatea este îmbunǎtǎţitǎ. Construcţiile fǎcute cu RASTRA au o "linişte" notabilǎ. RASTRA oferǎ mai mult decat suficient pentru pereţii de separare între apartamente, condominii, birouri şi hoteluri.

RASTRA este o solutie excelentǎ pentru camerele sensibile la sunet cum ar fi saloanele de teatru, studiourile de sunet, sau camerele mass- media . Sistemele de sunet Hi-fi stereo sunǎ mai bine în camerele construite cu RASTRA.

În testarea independentǎ, un perete RASTRA a mǎsurat o pierdere de transmisie de RW=50dB ,conform Standardului EN ISO 140-3 şi ASTM E90-97.Prin comparaţie, un cadru de perete 2x4 umplut cu izolaţie de fibrǎ de sticlǎ şi cu gips-carton pe ambele pǎrţi are o clasǎ de transmisie a sunetului de 36. O clasǎ de transmisie de 50 este consideratǎ inaudibila, care nu poate fi auzitǎ.

Print this page Printeaza aceasta pagina